FitPlek.nl - alles over fit worden op één plek!
Recepten 28 December 2017
mm
Jacko No Comments

Afvallen maar heb je niet veel tijd? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Al meer dan 2000 mensen zijn je voorgegaan.

Ja! Ik wil afvallen zonder veel moeite!

Koolhydraatarme appeltaart maken? Dit is het gezondste én lekkerste recept wat je gaat vinden. Lees snel verder!

koolhydraatarme appeltaartKoolhydraatarme appeltaart is niet alleen voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, maar ook gewoon voor mensen zoals jij en ik.

Want wist je dat kiezen voor koolhydraatarme appeltaart  een gezondere keuze is dan de normale appeltaart die je in de supermarkt haalt?

Koolhydraatarme appeltaart bevat vaak veel minder suikers en slechte vetten!

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Gezonde appeltaart

Een appeltaart waar je met een gerust hart een stukje van kunt nemen. Het klinkt natuurlijk helemaal fantastisch maar waarom is koolhydraatarm eigenlijk gezonder? Een koolhydraatarm dieet is altijd al erg populair geweest.

Er zijn zelfs vele koolhydraatarme diëten op internet terug te vinden. Er is veel over te lezen, zowel positief als negatief. Maar waarom is koolhydraatarm nu eigenlijk een bewuste keuze?

In grote lijnen komt het hier op neer. Gemiddeld gezien eten wij westerlingen veel te veel koolhydraten op een dag.

Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in pasta, brood, frisdranken en junkfood. Gemiddeld gezien bestaat ons voedsel op een dag voor 55% aan koolhydraten. En dat terwijl wij per dag maar 30% koolhydraten nodig hebben.

Door het eten van koolhydraatrijk eten schommelt onze bloedsuikerspiegel schommelt.

Een schommelende bloedsuikerspiegel leidt uiteindelijk weer tot meer vetopslag, het hebben energie dipjes en het bekende snaaien. Wanneer je kiest voor koolhydraatarm betekent dit dus minder schommelingen van de bloedsuikerspiegel en daardoor minder trek in lekkers. Voorbeelden van koolhydraatarme producten zijn groente, fruit, peulvruchten en noten.  Of natuurlijk deze appeltaart.

Het recept

Hieronder vind je het recept voor deze appeltaart. Het leuke is dus dat deze appeltaart suikervrij en koolhydraatarm is.

Twee vliegen in één klap. In dit recept is er gekozen voor amandelmeel. Mocht je liever de voorkeur geven aan bloem dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Ook staan er een aantal variatie tips bij om eens af te wisselen.

Benodigdheden

Dit heb je nodig voor één appeltaart:

  • 250 gram amandelmeel
  • 2 appels, bijvoorbeeld Elstar
  • 50 gram gewelde dadels
  • 25 gram gewelde rozijnen
  • 50 gram walnoten
  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • Handje havervlokken
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kaneel
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • Snufje zout
  • Een springvorm van 23cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (Optioneel) bakboter voor invetten
  • Keukenmachine of keukenmesje

En zo maak je het:

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 graden.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier. Je kunt het bakpapier ook invetten. Zo weet je zeker dat je appeltaart niet blijft plakken.
  • Doe de amandelmeel samen met het zout, de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en het ei in een kom. Kneed dit net zo lang totdat je een stevige, niet plakkerig, deeg hebt. Bewaar een klein stukje deeg als je je appeltaart wilt versieren.
  • Bekleed je springvorm met het deeg. Kneed het goed en gelijkmatig uit.
  • Strooi op de bodem van je appeltaart wat havervlokken. Deze havervlokken nemen het vocht op van de appels.
  • Doe de dadels en de walnoten in de keukenmachine en maal dit fijn. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan het keukenmesje om het kleiner te snijden.
  • Schil de appels en snij de appels in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met de dadels, walnoten, rozijnen. Voeg vervolgens de ahornsiroop en kaneel toe.
  • Vul je springvorm met het appel mengsel.
  • Heb je een stukje deeg apart gehouden? Versier je taart!
  • Tot slot zet je de springvorm in de oven. Bak de taart voor ongeveer 30 tot 40 minuten tot hij goudbruin is. Wil je weten of hij gaar is van binnen? Prik met een satéprikker in het midden van je taart. Komt je satéprikker er vochtig uit? Zet hem dan nog even 10 minuten in de oven.

Wanneer je taart klaar is en je haalt hem uit de oven, laat de taart dan eerst even in de springvorm afkoelen. Dit voorkomt dat de rand meteen kapot gaat want dat zou natuurlijk zonde zijn.

Zin om te varieren?

Voeg eens een handje vijgen of abrikozen toe.

Naast walnoten kun je ook amandelen en hazelnoten toevoegen. En nadat je de appeltaart uit de oven hebt gehaald kun je de bovenkant insmeren met bijvoorbeeld abrikozenjam.

Dit geeft een mooi glanzend effect en laat je appeltaart wat zoeter smaken.

Afvallen maar heb je niet veel tijd? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Al meer dan 2000 mensen zijn je voorgegaan.

Ja! Ik wil afvallen zonder veel moeite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *