FitPlek.nl - alles over fit worden op één plek!
Reviews 22 February 2017
mm
Jacko 2 Comments

Afvallen maar heb je niet veel tijd? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Al meer dan 2000 mensen zijn je voorgegaan.

Ja! Ik wil afvallen zonder veel moeite!

Afslank Receptenbijbel review, mening en ervaringen? Ik kocht het boek van Oscar Helm, en vertel je hier mijn eerlijke ervaringen!

afslank receptenbijbel reviewAls jij op deze pagina terecht bent gekomen, dan is de kans zeer groot dat jij er aan zit te denken om de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm te kopen.

Waarschijnlijk ben je op Google gaan zoeken naar reviews, meningen en ervaringen van mensen die de Afslank Receptenbijbel al hebben gekocht, en ben je zodoende op deze pagina terecht gekomen.

En dat is niet gek ook. De Afslank Receptenbijbel is momenteel behoorlijk ‘in’, en het internet staat vol met positieve ervaringen.

Maar is de Afslank Receptenbijbel nou écht wel zo goed? Ik kocht het boek, en zal je op deze pagina mijn eerlijke en onafhankelijke mening en ervaringen vertellen.

Mijn Afslank Receptenbijbel review van Oscar Helm

De schrijver van de Afslank Receptenbijbel, Oscar Helm, is dieet psycholoog, voedingsdeskundige en afslankcoach.

In de afgelopen jaren heeft hij, naar eigen zeggen, bijna 7000 mensen geholpen om volgens een gezondere levensstijl te leven. Dit doet hij omdat hij vindt dat de voedingsindustrie niet eerlijk is over het voedsel dat ze aan de mensen levert.

Daarnaast heeft hij dus in de vorm van zijn Afslank Receptenbijbel een eigen boek geschreven, waarmee hij mensen wil laten zien dat gezond eten koken niet per se moeilijk of tijdsrovend hoeft te zijn.

Hij weet zelf ook hoe het is om diëten te volgen en is dan ook bekend met het welbekende jojo-effect. Doordat je absoluut niet mag afwijken van het dieet, is het simpelweg niet vol te houden.

Daarom zul je, na een aantal weken, de verleiding van de lekkere reep chocolade of bak ijs toch maar in een keer naar binnen werken.

Je lichaam is hier natuurlijk helemaal niet meer aan gewend en gaat al deze vetten en suikers zo snel mogelijk opslaan, om reserves op te bouwen voor het geval je weer gaat diëten.

De Afslank Receptenbijbel moet er dus voor gaan zorgen dat mensen die het eindeloze diëten zat zijn, voor eens en voor altijd op hun gewenste gewicht zitten – en blijven.

Niets vergeten

Vaak is het zo dat wanneer je een boek over diëten leest, er tijdens het lezen nieuwe vragen in je opkomen, zoals “maar waarom?” of “maar hoe dan?” Het voordeel van de Afslank Receptenbijbel is dat het al deze vragen ook beantwoordt.

Zo wordt er duidelijk uitgelegd waarom bepaalde voedingsmiddelen wel of juist niet goed zijn. Ook ingewikkelde processen die zich afspelen in het menselijk lichaam worden zo uitgelegd dat iedereen kan begrijpen.

Bovendien bevat het boek naast een algemene voorlichting over gezonde voeding ook een dieetplan, waardoor je zelf een dieet kan opstellen.

Dit betekent dus dat jij jezelf regels oplegt, in plaats van dat iemand dat voor jou doet. Het is daarom wel zo dat de titel van het boek niet helemaal aansluit bij de inhoud, aangezien dus veel meer bevat dan enkel recepten.

Ook in de recepten zelf is het boek erg compleet. Of je nu vegetariër bent, wel of geen koolhydraten wil, of bepaalde dingen niet lekker vindt, in de Afslank Receptenbijbel vind je vast en zeker een gezond gerecht dat je lekker vindt.

afslank receptenbijbel dieet

Er staan gerechten in om heerlijk te ontbijten, lunchen en avondeten, maar ook verschillende tussendoortjes, toetjes en snacks.

Kortom, voor iedereen die op een gezonde manier wil afvallen en toch lekker wil blijven eten, zijn de recepten in dit boek uitermate geschikt.

Op deze manier maar Oscar Helm het mogelijk om het dieet dat je volgt ook met enig gemak vol te houden, waardoor je dieet eigenlijk niet als een dieet hoeft te voelen.

Makkelijker dan andere diëten

Een groot probleem bij veel diëten is dat je naar specifieke winkels moet om bepaalde ‘superfoods’ of biologische producten te kopen, die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Daar komt bij dat deze voedingsmiddelen vaak erg prijzig zijn, waardoor je uiteindelijk veel minder eet voor veel meer geld. Ook daarin is de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm een goed hulpmiddel.

De ingrediënten die je nodig hebt om de gerechten te maken zijn vrijwel allemaal verkrijgbaar bij menig supermarkt. Ook daarom wordt het met dit boek makkelijker om af te vallen.

Misschien heb je last van overgewicht, maar ben je eigenlijk ondervoedt. Dit kan zo zijn wanneer je dermate ongezond eet dat je lichaam ruim voldoende vetten en koolhydraten binnen krijgt, maar eigenlijk te weinig vitamines, mineralen, of eiwitten, bijvoorbeeld.

Gerechten, recepten en voedingswaarden van de Afslank Receptenbijbel

De gerechten in de Afslank Receptenbijbel zijn zo opgesteld dat ze je lichaam juist voeden, waardoor je geen tekorten krijgt aan al deze facetten van je voeding. Op die manier kun je minder gaan eten terwijl je juist meer energie hebt en minder honger.

Door de juiste voedingswaarden zul je niet zo makkelijk je dieet opgeven en kun je eindelijk naar je streefgewicht toe werken. Hoewel het dieet daarom langer zal duren dan de populaire diëten waarbij je jezelf compleet uithongert, zal het resultaat je des te meer tevreden stemmen.

Uiteraard heeft je lichaam ook vetten en suikers nodig. Vaak zitten deze al verborgen in je alledaagse voeding, onder een andere naam bijvoorbeeld.

Zo bevat brood vaak ‘dextrose’, wat gewoon een ander woord voor suiker is. Het boek bevat daarom een lijst met al dit soort schuilnamen voor suiker, zodat je eindelijk echt weet wat je eet. Ook in sommige recepten zul je suiker terugvinden, maar het wordt wel duidelijk vermeldt.

Bovendien gaat het hier vaak om suikers uit bijvoorbeeld fruit. Bij het eten van stukken fruit krijg je ook de vezels uit het fruit binnen waardoor je lichaam de suikers makkelijker kan verwerken. Toch heb je soms zin in een echte suikerbom, zoals een flinke chocoladereep.

Het lijkt erop dat de diëten in dit boek rekening houden met de mogelijkheid dat je soms ‘zondigt’ en dat je ondanks dat toch je streefgewicht kunt bereiken. Om te voorkomen dat je vaker dit soort kleine vreetbuien hebt, kun je daarom een van de vele gezondere snacks maken om tussen de verschillende maaltijden door nog even bij te tanken.

Niet bang voor de waarheid

Oscar Helm geeft aan dat zijn boek gebaseerd is op de wetenschap, wat aannemelijk is gezien zijn academische achtergrond.

Zo zijn de adviezen die vermeld staan in de Afslank Receptenbijbel ook vaak wetenschappelijk onderbouwd. Toch is ook de wetenschap nog niet in staat om op sommige punten uitsluitsel te bieden, maar Oscar Helm kiest toch duidelijk positie voor wat hij de meest logische kant vindt, in plaats van de meest gebruikelijke.

Je hoeft het er uiteraard niet mee eens te zijn, maar zo legt hij met behulp van wetenschappelijke feiten bijvoorbeeld uit waarom melk helemaal niet zo gezond is als dat men in Nederland denkt.

Zo weten veel mensen dat melk lactose bevat, maar weten maar weinig mensen dat lactose een soort suiker is. Ook is het geen toeval dat osteoporose veel vaker voorkomt in landen waar relatief meer melk gedronken wordt, zoals in Nederland.

Het kan natuurlijk geen kwaad om het eens te proberen, ongeacht hoe gehecht je bent aan je beker melk bij je lunch.

Ondersteund door eigen onderzoek

Ook na het bedenken van het dieet en de recepten heeft Oscar Helm zijn huiswerk goed gedaan. Zo heeft hij de resultaten van maarliefst 1328 mensen die een van zijn diëten heeft gevolgd bij elkaar verzameld, om te kijken of zijn methode ook daadwerkelijk beter is dan de standaard diëten.

In de grafiek op de website van het boek is dan ook te zien dat, hoewel beide diëten ongeveer gelijk zijn in de eerste drie weken, er inderdaad geen sprake is van een jojo-effect bij het volgen van een dieet uit de Afslank Receptenbijbel.

afslank receptenbijbel onderzoek

Sterker nog, het blijkt dat het afvallen gewoon doorgaat of zelfs nog sneller gaat naarmate de weken verstrijken. Gemiddeld vallen de deelnemers ongeveer 14 kilo af in de eerste 10 weken, wat iedereen die problemen heeft met zijn of haar gewicht als muziek in de oren zal klinken.

Buiten het eigen onderzoek van de auteur, wordt ook op andere websites positief gesproken over dit boek. De resultaten van het onderzoek van Oscar Helm zelf worden soms zelfs overtroffen door anderen die een van de diëten volgen.

Het blijkt dus dat, in dit geval, het onderzoek van de auteur zelf ook betrouwbaar is. Mocht je de ervaring van anderen toch niet geloven, dan zit er nog maar één ding op, namelijk het zelf uitproberen.

Een vette aanrader!?

Omdat de gerechten in het boek er niet alleen gezond maar ook nog eens heel lekker uit zien, kost het weinig moeite om je ertoe te zetten om ze klaar te gaan maken.

Hoewel je vast en zeker al snel een favoriet gerecht zult vinden, zul je toch blijven variëren wanneer je ziet wat er verder allemaal nog beschikbaar is.

Er gaan werkelijk een wereld voor je open met simpele en lekkere gerechten die veel gezonder zijn dan je had verwacht.

Daarnaast is de uitleg in het boek duidelijk en fijn geschreven, waardoor je het niet alleen makkelijk zult begrijpen maar ook snel uit zult lezen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je met behulp van de gerechten niet alleen afvalt, maar ook jezelf heel gericht aan het voeden bent waardoor je gezonder wordt.

Het gaat misschien wat ver om het boek ‘goddelijk’ te noemen, maar in deze bijbel kun je zeker geloven!

Afslank Receptenbijbel kopen (+ kortingslink)

Zoals je in deze Afslank Receptenbijbel review wel hebt kunnen lezen, ben ik super tevreden over de ‘bijbel’ van Oscar Helm, en raad ik het iedereen die wilt afvallen van harte aan.

Je hebt sowieso een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus je loopt geen enkel risico op een miskoop.

De Afslank Receptenbijbel kopen? Dat doe je via onderstaande kortingslink!

Ga DIRECT Naar De Geheime Kortingspagina!

Afvallen maar heb je niet veel tijd? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn! Al meer dan 2000 mensen zijn je voorgegaan.

Ja! Ik wil afvallen zonder veel moeite!

2 reacties op “Afslank Receptenbijbel Review

 1. Door Teun

  Bedankt voor deze super uitgebreide review! Weet ik tenminste waar ik aan toe ben als ik het boek zo ga kopen. Ben benieuwd!

  1. mm
   Door Jacko

   Graag gedaan! Laat je even weten wat je resultaten zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *